mandag den 18. november 2013

Hal Koch

Redegør for Hal Koch's tilgang til demokrati (upload senest 12.15)

20 kommentarer:

  1. Hal Koch mener, at demokratiet betegner fælles beslutninger, og at flertallet ikke altid har ret. Her gælder det måske i store træk om, at man forhandler indtil alle får deres meninger og holdninger ind i den fælles beslutning.

    SvarSlet
  2. Hal koch mener at demokratiet ikke er et flertalsdiktatur. han mener at flertallet ikke nødvendigvis har ret, og at demokratiet skal foregå med samtale mellem alle parter. kaldes også Deltagelsesdemokrati. det er også anderledes fra danmarks demokrati, med at afstemning ikke nødvendigvis er demokrati, nok fordi der er mange der ikke ved noget om en situation der kan stemme.

    SvarSlet
  3. Hans tilgang til demokrati handler om samtaler, tolerance og enighed. En meget socialistisk tilgang.

    SvarSlet
  4. Hal Koch's tilgang til demokratiet er, at demokrati skal være et folkestyre, og ikke et flertalstyret samfund, så flertallet har ikke altid ret. Koch mener, at demokrati ikke skal afgøres via en afstemning, da dette ikke er demokratisk. Demokrati er frit for alle og man skal have respekt og forståelse for alle.

    - Jacob A

    SvarSlet
  5. Hal Koch mener at demokrati er en tankegang, en livsform, et sindelag, som man tilegner sig ved at leve den igennem. Han mener ikke det handler om konkurrencen og sejren, men at det handler om samtalen. Derudover mener han at demokrati er diskussion og at flertallet ikke altid har ret. På den måde opdrages folket gennem demokrati og ansvar.
    - Ida, Celeste og Nikolaj

    SvarSlet
  6. Hal Koch mener at flertallet ikke altid har ret, og at afstemning ikke er demokrati. Han mener derimod at demokrati er diskussion, samtale, forhandling, respekt og forståelse for helhedens interesse. Demokrati mener han desuden er et sindelag som skal forstås ved at leve det.

    SvarSlet
  7. Hal Koch mener at folkestyre og demokrati kræver kompromis og tilpasning, ikke bare sejrherrens mening.

    SvarSlet
  8. Detagelsesdemokrati: Diskussioner om emnet leder til demokrati. Samtale, den gensidige respekt og forhandlingen. Valgene skal ske inden for fx. folketinget
    HTX flygtningene. #hjalmarsbloglife

    SvarSlet
  9. Hal Koch mener at deltagerdemokrati og folkets deltagelse er vejen frem - folkestyre.
    Der skal forhandles / diskuteres, men med en væsenlig tone og respekt. Flertallet har ikke altid ret.

    SvarSlet
  10. Hal Koch mener at demokrati er noget som opdrages til gennem krav og ansvar. En del af det vigtige inden for demokrati er samtale og gensidig respekt. Han mener ikke at flertallet altid har ret og at afstemning ikke er demokrati.

    SvarSlet
  11. Hal Koch har den mening om demokratiet,at godt nok kan der være flertal for en sag, men det betyder ikke at det er den bedste tilgang de er kommet frem til. Diskussionen skal også foregå med alle parter.
    Hal Koch mener også at det kun er dem der kan komme med et kvalificeret indbud til diskussionen er med. I modsætningen til i Danmark hvor man kan stemme om en beslutning, selvom man måske ikke har en jordisk idé om emnet.
    -Frederik

    SvarSlet
  12. Hal Kochs tilgang til demokrati er folekopdragelse, at man har et folkestyre. Han mener, at demokrati er diskussion, hvor flertallet ikke altid har ret. At folket bliver opdraget med demokrati igennem ansvar og krav.
    - Kasper og Simon

    SvarSlet
  13. Hal kochs deltagelses demokrati består af, at alle gerne skulle være en del i demokratiet, da han mener at flertallet ikke skal styre da flertallet ikke altid har ret. Og at folket skal opdrages til demokrati gennem ansvar og krav fra fødslen.

    Paul

    SvarSlet
  14. Hal Koch mener, at folket bør være mere deltagende. Folkets suverænitet - man taler om deltagelsesdemokrati. Deltagelsesdemokratiet har den fordel, at en lov ikke blot kan videresendes, uden at den først har været igennem medierne, hvor folket har haft mulighed for at udtale sig og tilkendegive sin mening. Han mener, at alle gerne bør være deltagende i demokratiet, og at et parlamentarisk flertal ikke bør styre, da han mener at flertallet ikke altid har ret.

    Hilsen

    Andi med y

    SvarSlet
  15. Hal Kochs tilgang til demokrati er, at befolkningen skal have indflydelse i den løbende politik, der er tale om en opgraderet deltagelse fra folket med ansvar og krav, et såkaldt deltagelsesdemokrati. De grundlæggende tanker bag dette er at demokrati er en tankegang, en livsform som man tilegner sig ved at leve den igennem. Det skal diskuteres om den rette løsning, da afstemning og flertal ikke nødvendigvis altid har ret.
    Rasmus Larsen & Mathias Staghøj

    SvarSlet
  16. Hal Kochs tilgang til demokrati lægger meget vægt på folket suverænitet og bliver også kaldt deltagelsesdemokratiet. Det lægges også vægt på at folket opdrages til at være demokratiske og til at deltage i det. Det demokratiske er ikke afstemningen, men diskussionen, da demokratiets væsen er samtale, forhandling og gensidig respekt for hinanden.

    SvarSlet
  17. Hal Koch's går ind for folkestyre, og at flertallet ikke altid har ret, demokrati er en diskussion og ikke en afstemning. Hans tilgang kaldes også folkeopdrangende, altså folkets deltagelse.

    SvarSlet
  18. Hal Koch's tilgang fokuserer på at inkludere den enkelte i valgene der tages, og ligger ansvaret for folket, på folket

    SvarSlet